Poradňa Lyžiarky


Autor: | Vložené: 05.10.2017 000 00:28 | Témy: Poradňa Lyžiarky

Dobrý večer. Potrebovala by som poradiť. Neviem sa rozhodnúť medzi lyžiarkami Head raptor 110 RS W a head raptor 120S RS. Som veľmi dorbá lyžiarka.

Lyže mám HEAD WORLDCUP REBELS i.SLX, 2016. Doteraz som mala lyžiarky na ktorých nemám potúch aký flex index bol kedže sú staré asi 10 rokov. Takže by som chcela poradiť či je tých 110 a 120 taký rozdiel. Chcela som si ich vyskúsať pravdaže ale v bežných predajniach takéto lyžiarky nedržia. Vedeli by sme mi prosím poradiť?

  • Anonymný používateľ

    Anonymný používateľ

    5. októbra 2017

    Dobrý deň,
    medzi lyžiarkami je rozdiel, ktorý pocítite. Každý model obsahuje možnosť nastavenia flexu o 10 nižšie. Takže i model 120S RS môžete prispôsobiť na flex 110. Ďalej okrem tvrdosti spočíva rozdiel v prospech 120S RS v Spine-Tech prackách, technológii Racing Double Canting - nastavenie sklonu tunela a technológii Low racing wedge - zabezpečuje efektívnejší prenos síl smerom k lyžiam. Skelet je pri 110 RS široký 92-96mm, pri pánskych/unisex lyžiarkach 120S RS je široký 94-98mm v závislosti od čísla. Menšia veľkosť = užší skelet a naopak.

    Odporúčam Vám teda model Head Raptor 120S RS.

    Čo sa komplexne lyžiarok týka, je najlepšie odskúšať si ich osobne. Skúste kontaktovať predajcu špecializujúceho sa na zimné športy, istotne sa dohodnete s predajcom na kompromise, ako si lyžiarky skúsiť, prípadne objednať od dodávateľa. Najlepšie spravíte, ak si osobne vyskúšate podobný model od Headu s rovnako širokým skeletom. Ak Vám sadne ten, nie je dôvod aby Vám rovnaká veľkosť nesedela i z vyššie uvedeného modelu.

    S pozdravom,
    Ondrej Vavrík,
    Topski

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno (1)
    • Nie

Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.